Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limefromage

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Vill du bjuda på en lite magrare dessert till nyårshelgen så passar den här fräscha limefromagen utmärkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten. Tvätta limefrukterna. Riv så mycket skal att du får 1/3 tsk rasp. Pressa ur saften (du bör få ut 4 msk). Dela äggen i gulor och vitor och rör gulorna med lättströ och 1 msk hett vatten. Tillsätt limesaften och skalet. Blanda också i Kesella samt crème fraiche.
  2. Smält gelatinbladen på svag värme och blanda sedan med fromagesmeten. Avsluta med de till fast skum vispade vitorna. Skrapa ned den luftiga massan i en skål och låt den stå i kylen ett par timmar. Garnera desserten med något passande före serveringen.
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.