Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromagepaj med lime och mynta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Frisk limefromage med mynta i en frasig pajbotten smakar härligt tillsammans med färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse ca 1 timme.
  2. Kavla eller tryck ut egen i en pajform med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15-20 minuter.
  4. Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Blanda grädde med äggskum, limeskal, yoghurt och finhackad mynta.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt gelatinet smälta i limesaften på svag värme. Rör ner gelatinet i smeten i en fin stråle under omrörning. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  6. Fördela fromagen i pajskalet. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera pajen med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.