Frisk limefromage med mynta i en frasig pajbotten smakar härligt tillsammans med färska bär.
Instruktioner
- Blanda mjöl, havregryn, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse ca 1 timme.
- Kavla eller tryck ut egen i en pajform med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Blanda grädde med äggskum, limeskal, yoghurt och finhackad mynta.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt gelatinet smälta i limesaften på svag värme.
Rör ner gelatinet i smeten i en fin stråle under omrörning. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
- Fördela fromagen i pajskalet. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera pajen med färska bär.
Publicerat den
17 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar