Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och limefromage

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fromagen blir suveränt frisk och helt underbar med kesella jordgubb och lime. Toppa gärna med strimlat limeskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kesella och grädde.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem med limesaft på svag värme i en kastrull. Vispa ner det i gräddblandningen i en tunn stråle så att det blandas ordentligt.
  5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem till en jämn och luftig smet.
  6. Fördela i portionsformar och ställ i kyl i minst 4 timmar eller över natten.
  7. Garnera med strimlat limeskal vid servering.
  8. Tips! Det går lätt att pressa ur saften ur frukten om du först rullar den hårt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.