Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart saftiga och goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till fingervarmt.
  2. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Arbeta degen och tillsätt så mycket mjöl att den släpper från bunken (behövs inte alltid 13 dl).
  3. Strö sedan över lite mjöl och låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.
  4. Arbeta igenom degen och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel och bred ut ett lager smör och ett lager lingon. Låt gärna smöret stå framme en stund innan så det är mjukt och lätt att bre. Riv över mandelmassan och vik ihop rektangeln på mitten.
  5. Skär i remsor, ca 1,5-2 cm breda, tvinna och snurra ihop till bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.