- Serverar: 15 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Underbart saftiga och goda!
Instruktioner
- Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till fingervarmt.
- Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Arbeta degen och tillsätt så mycket mjöl att den släpper från bunken (behövs inte alltid 13 dl).
- Strö sedan över lite mjöl och låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.
- Arbeta igenom degen och dela degen i två delar.
Kavla ut varje del till en rektangel och bred ut ett lager smör och ett lager lingon. Låt gärna smöret stå framme en stund innan så det är mjukt och lätt att bre.
Riv över mandelmassan och vik ihop rektangeln på mitten.
- Skär i remsor, ca 1,5-2 cm breda, tvinna och snurra ihop till bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8 minuter.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar