Det doftar helt ljuvligt i köket när dessa bullar är i ugnen. Väldigt saftiga och goda!
Glutenfria.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Lägg i Fibrex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan allt det glutenfria mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta samman degen i en degblandare ca 5 minuter. Låt degen jäsa under plastfolie i ca 30 minuter.
- Strö lite mjöl på bakbordet och stjälp ut degen. Dela i 15 bitar och forma till bullar och lägg i aluminium- eller briocheformar. Eller direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
3 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar