Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga havre- och lingonbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det doftar helt ljuvligt i köket när dessa bullar är i ugnen. Väldigt saftiga och goda! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Lägg i Fibrex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan allt det glutenfria mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta samman degen i en degblandare ca 5 minuter. Låt degen jäsa under plastfolie i ca 30 minuter.
  2. Strö lite mjöl på bakbordet och stjälp ut degen. Dela i 15 bitar och forma till bullar och lägg i aluminium- eller briocheformar. Eller direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.