Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesam och lingonbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Det fiffiga med det här långpannebaket är den långa jästiden, använda den till nytta eller nöje, och utan alltför stor ansträngning kan frysen sedan fyllas med många goda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 200 grader
  2. Blanda rågkross, linfrön och kokande vatten. Låt stå minst 1 timme.
  3. Smula jästen i en bunke. Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig.Tillsätt linfröblandning, sylt, groddar, sesamfrön, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa ca 2 timmar.
  4. Platta ut degen med mjölade händer i en stor långpanna. Skär den i rutor. Låt jäsa ca 40 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.