Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingoncheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lingon och kanel är en väldigt god kombination i dessa vackra små cheesecakes som toppas med en härlig röd gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Smula kexen, gärna i en matberedare. Tillsätt smör och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut blandningen i formarna och låt vila i kylen minst 1 timme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt till fyllningen. Vispa i philadelphiaost, vaniljsocker och sylt. Vispa grädden och vänd ner i ägg- och ostsmeten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Värm 1 dl av ägg- och ostsmeten på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de har smält. Rör ner gelatinblandningen i ägg- och ostsmeten. Häll fyllningen i formarna och låt stelna i kylen ca 2 timmar.
  4. Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten 5 minuter. Värm lingondrickan och rör ner gelatinet. Låt svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över kakorna.
  5. Bred ett tunt lager sylt över kakorna och skeda försiktigt geléet över. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.