En riktigt fyllig cheesecake med två sorters fyllning. De syrliga lingonen bryter av och ger kakan en vacker färg.
Instruktioner
- Smält smöret. Krossa digestivekexen till fina smulor, för hand eller i matberedare. Blanda samman till en jämn massa och tryck ut i bottnen på en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 30 minuter.
- Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
- Vispa ihop färskost, kvarg och socker, använd gärna elvisp på låg effekt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Smaksätt med vaniljsocker. Rensa och skölj lingonen. Strö majsstärkelse över bären och rör om så att stärkelsen fördelas jämnt. Vänd ner bären i smeten med några luftiga tag.
- Ta ut den förgräddade bottnen ur ugnen och häll smeten i formen. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda ytterligare 35 minuter.
- Rör ihop créme fraiche, florsocker och kanel. Ta ut kakan då den näst intill stelnat, men fortfarande är lite krämig i mitten. Bred ut toppingen ovanpå och grädda kakan ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan kallna helt innan den lossas ur formen.
- Garnera med lingon och pudra över florsocker vid servering.
Publicerat den
25 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar