Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingoncheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Det behöver inte bli hett, bara smälta.
  2. Krossa pepparkakorna grovt i en matberedare. Häll i hasselnötterna och smöret och kör till en smulig smet.
  3. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ kallt.
  4. Värm ugnen till 175 grader.
  5. Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke.
  6. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.
  7. Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten. Pressa limen i smeten och rör ett par varv till.
  8. Häll smeten i formen med pepparkaksbottnen. Häll i lingonen och rör ner dem försiktigt men samtidigt lite slarvigt så att du får ett rosarandigt mönster.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i en timme. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.