Mina absoluta favoriter bland kanelbullar!!!!! Helt enkelt förföriskt goda!
Bullar toppade med en härlig blandning av kanel, farinsocker och pekannötter.
Instruktioner
- Stöt kardemumma fint i en mortel och värm den med mjölken i en kastrull till 37 grader, fingervarmt.Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen löst upp sig.
- Tillsätt sirap, salt, smör och ägg.Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm. med bakplåtspapper.
- Krossa pekannötterna grovt i en mortel. Blanda ihop smör, farins och kanel till en mjuk röra.
- Ta upp degen på ett mjölat bak och dela den i två bitar. Kavla uti bit till en rektangel, ca 40 x 30 cm.
- Bred på fyllningen och strö overd krossade pekannötterna. Rulla i och skär rullarna i ca 3 cm breda.
- Lägg bitarna med snittytan ur. plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
- Blanda ihop smör, farinsocker» kanel till toppingen.
- Bred på toppingen på alla bullarna och lägg en pekannöt på var och en av bullarna.
- Grädda bullarna i nedre delena ugnen i 200 grader i ca 20 min.1 blir gyllenbruna.
- Låt dem svalna på galler under duk.
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar