Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med pekannötter

 
Skriv ut

Mina absoluta favoriter bland kanelbullar!!!!! Helt enkelt förföriskt goda! Bullar toppade med en härlig blandning av kanel, farinsocker och pekannötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kardemumma fint i en mortel och värm den med mjölken i en kastrull till 37 grader, fingervarmt.Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt sirap, salt, smör och ägg.Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
  3. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm. med bakplåtspapper.
  5. Krossa pekannötterna grovt i en mortel. Blanda ihop smör, farins och kanel till en mjuk röra.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bak och dela den i två bitar. Kavla uti bit till en rektangel, ca 40 x 30 cm.
  7. Bred på fyllningen och strö overd krossade pekannötterna. Rulla i och skär rullarna i ca 3 cm breda.
  8. Lägg bitarna med snittytan ur. plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
  9. Blanda ihop smör, farinsocker» kanel till toppingen.
  10. Bred på toppingen på alla bullarna och lägg en pekannöt på var och en av bullarna.
  11. Grädda bullarna i nedre delena ugnen i 200 grader i ca 20 min.1 blir gyllenbruna.
  12. Låt dem svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.