Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Vetedeg med kardemumma till bullar. Prova gärna att byta ut fyllningen mot sylt, choklad, mandelmassa eller något annat smarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smula jästen i en bunke. Strö över salt och låt jästen smälta.
  2. Smält margarinet, blanda med vattnet och blanda det sedan med jästen. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
  3. Arbeta degen tills den blir smidig och slät. Täck över degen i bunken och låt den jäsa i 30 min.
  4. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2-3 cm tjocka bitar och lägg upp dem på plåtar. Låt jäsa ytterligare i ca 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  5. Grädda i 200 grader 5-10 min. Gärna i varmluftsugn.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • guardianlinda 29 mars 2008

    Hej! Kan jag använda mjölk istället för vatten i bulldegen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.