En underbar paj där de smått syrliga lingonen passar perfekt ihop med den fluffiga och söta marängen.
Det går bra att byta ut lingonen mot blåbär eller andra bär.
Instruktioner
- Knåda samman ingredienserna till degen. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 180 grader. Kavla ut pajdegen och klä in tartelettformarna.
- Rårörda lingon:
Mosa ihop lingon, socker, kanel och majsstärkelse med en gaffel. Fyll formarna med lingonmoset. Grädda ca 30 minuter.
- Italiensk maräng:
Värm upp sockret och vattnet, mät med en termometer och rör inte om. Lägg äggvitorna i en skål och börja vispa dem. När sockerlagen är 121 grader, häll den långsamt ner i en tunn stråle i äggvitorna under vispning. När all sockerlag är nerhälld vispas allt på hög hastighet 5-10 minuter tills marängen är kall.
- Spritsa eller täck de svalnade tarteletterna med marängen och bränn av med en brännare. Du kan också använda ugnens grillfunktion, passa då noga, för det går snabbt och bränns lätt.
- Servera tarteletterna gärna med en klick lättvispad grädde.
Publicerat den
4 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar