Instruktioner
Tina kräftorna. Skala dem och tag bort tarmen. Lägg stjärtarna svalt tills soppan ska serveras. Spara alla skal och inkråm, utom magsäcken.
Skala lök, morot och rotselleri. Tärna det. Hacka persiljan inklusive stjälkarna. Smält lite matfett i en stor kastrull och lägg i grönsakerna och persiljan. Låt allt fräsa en stund utan att det får färg.
Tillsätt kräftskalen, vin, vatten och buljongtärning. Låt det koka ca 20 minuter under lock. Sila kräftbuljongen och häll tillbaka den i den rendiskad kastrullen.
Låt buljongen koka upp och tillsätt crème fraiche, grädde och tomatpuré. Låt soppan puttra några minuter. Rör samman mjöl med matfett och klicka ner det i soppan. Låt soppan koka in ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite konjak. Fördela kräftstjärtarna i varma portionsskålar och häll den varma soppan över.