Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig skaldjurspaj med lax

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lyxig paj med allt man kan önska sig - kräftor, räkor och varmrökt lax tillsammans med smakrik västerbottensost och krämig avokado. Psst.. Det är även lyx i pajdegen också.. nämligen en skvätt konjak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut den i en stor pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och grovhacka löken. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Lägg alla ingredienser till fyllningen i matberedare och mixa snabbt. Häll fyllningen i pajskalet, platta till ytan och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, eller tills pajen känns helt klar. Ta ut och låt svalna.
  4. Garnera strax före servering: Skala avokadon och rödlöken och skiva dem tunt. Halvera tomaterna, skiva citronen och dela laxen i mindre bitar. Garnera sedan efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.