- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Söta små bakelser från Paris
Instruktioner
- Vispa äggvitan fast. Häll ner sockret och 2 1/2 dl florsocker och vispa på låg effekt. Häll ner resten av florsockret i en skål och mandelmjölet likaså. Vänd ner i smeten. Färga smeten med några droppar hushållsfärg.
- Spritsa på plåtar med bakplåtspapper. Låt vila i 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°, grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Låt svalna innan du tar av dem.
- Smörkrämen:
Vispa äggvitan fast. Koka socker, vatten och glykos till 124° i ca 5 minuter. Häll sockerlagen över äggvitan under vispning. Vispa på låg effekt tills det är kallt. Vispa smöret vitt och pösigt. Tilsätt den andra smeten och blanda. Smaksätt.
- Hasselnötsmörkrämen:
Hacka nötterna mycket fint. Vispa äggvitan fast, och mixa sedan med florsocker och hasselnötterna.
- Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen inuti. Nu är macronerna färdiga, men låt dem stå ett tag i kylskåpet så att smörkrämen verkligen har stelnat!
Lycka till!
Publicerat den
9 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar