Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macroner

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Söta små bakelser från Paris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitan fast. Häll ner sockret och 2 1/2 dl florsocker och vispa på låg effekt. Häll ner resten av florsockret i en skål och mandelmjölet likaså. Vänd ner i smeten. Färga smeten med några droppar hushållsfärg.
  2. Spritsa på plåtar med bakplåtspapper. Låt vila i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175°, grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Låt svalna innan du tar av dem.
  4. Smörkrämen: Vispa äggvitan fast. Koka socker, vatten och glykos till 124° i ca 5 minuter. Häll sockerlagen över äggvitan under vispning. Vispa på låg effekt tills det är kallt. Vispa smöret vitt och pösigt. Tilsätt den andra smeten och blanda. Smaksätt.
  5. Hasselnötsmörkrämen: Hacka nötterna mycket fint. Vispa äggvitan fast, och mixa sedan med florsocker och hasselnötterna.
  6. Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen inuti. Nu är macronerna färdiga, men låt dem stå ett tag i kylskåpet så att smörkrämen verkligen har stelnat! Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.