Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra!
Välj dina favoritsmaker på glassen! Du kan också variera bottnen med chokladbotten.
Instruktioner
- Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvar med hackade pistaschnötter ovanpå. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
- Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 minuter (var noga med att inget vatten hamnar i skålen). Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 minuter.
- Lägg tårtbottnen på ett fat. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg.
- Servera genast!
Publicerat den
25 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar