Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magisk glassbomb

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra! Välj dina favoritsmaker på glassen! Du kan också variera bottnen med chokladbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvar med hackade pistaschnötter ovanpå. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  2. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 minuter (var noga med att inget vatten hamnar i skålen). Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 minuter.
  3. Lägg tårtbottnen på ett fat. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg.
  4. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.