De här mjuka och sega kakorna är fyllda med lena bitar av vit choklad och knapriga macadamianötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan. Lägg 100 g choklad i en gryta, häll i vispgrädde och hetta upp under omrörning tills chokladen har smält. Blanda med färskost i en skål.
- Vispa med elvisp ihop smör, muscovadosocker och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt äggen och chokladblandningen och vispa till en slät smet.
- Rör i mjölet och blanda till en mjuk deg. Blanda ner resten av chokladen och nötterna.
- Klicka matskedsstora klickar av degen med ca 5 cm mellanrum på en-två plåtar.
- Grädda i ugnen tio-tolv minuter tills kakkanterna är ljust bruna. Låt svalna en minut på plåten. Lägg sedan över kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
Publicerat den
9 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar