Mytomspunnen, efterlängtad och magiskt läcker för många, obegriplig som maträtt för andra.
Så var det äntligen snart dags för surströmmingspremiär. Får ni över surströmming, gör gärna Mannerströms berömda låda av surströmming. Jag har smakat den och kan bara säga att det var jättegott.
Mycket möjligt att detta blir mitt absolut minst sparade recept ;-)
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Skölj av surströmmingen i kallt vatten. Rensa strömmingen och ta bort ben och ev skinnet.
- Skala och skiva löken tunt. Fräs den gyllenbrun i smör i en stekpanna.
- Häll av och spara spadet från ansjovisen. Skala potatisen och skär den i smala strimlor.
- Varva potatis, lök, surströmming, ansjovis och dill i en smord form ca 18x25 cm. Avsluta med potatis. Vispa ihop grädde, ansjovisspad och tomatpurè. Häll blandningen över potatisen. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
- Tips!
För att undvika en surströmmingsdusch är det bäst är att öppna surströmmingsburken utomhus. Håll burken nedsänkt i en hink med vatten. Gör ett litet "pyshål" i locket. När det har pyst klart lyfter du upp burken och öppnar den som vanligt.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett gått surströmmimngs recept som jag tackar för
Faktiskt riktigt gott. Fick 2 grannar som sa att "det skulle de aldrig ens smaka" att säga detsamma. Kommer inte att kasta överbliven surströmming mer