- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En god kaka med ett roligt namn.
Instruktioner
- Börja med smörkrämen:Lägg smör i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker.
Vispa smörblandningen med elvisp tills den är ljus och porös.
- Vispa ner äggula och hallonsylt. Färga ev med lite röd karamellfärg. Förvara i kylskåp.
Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvita med en elvisp,först på låg hastighet,öka efter hand.
Tillsätt strösocker lite i taget,och vispa till en fast marängsmet,ca 5 minuter.
- Sikta ner mandel, florsocker och kakao i marängen.
Blanda varsamt.
Spritsa eller klicka ut med två skedar ca 50 klickar stora som femkronor,på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten.
Vilan gör att de inte spricker i ugnen.
Baka i nedre delen av ugnen ca 12 minuter.
Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
- Dra pappret med kakorna direkt från plåten över till bänken. Låt kallna.
- Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna,täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar