Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makroner med hallonsmörkräm

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god kaka med ett roligt namn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med smörkrämen:Lägg smör i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa smörblandningen med elvisp tills den är ljus och porös.
  2. Vispa ner äggula och hallonsylt. Färga ev med lite röd karamellfärg. Förvara i kylskåp. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Vispa äggvita med en elvisp,först på låg hastighet,öka efter hand. Tillsätt strösocker lite i taget,och vispa till en fast marängsmet,ca 5 minuter.
  4. Sikta ner mandel, florsocker och kakao i marängen. Blanda varsamt. Spritsa eller klicka ut med två skedar ca 50 klickar stora som femkronor,på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten. Vilan gör att de inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
  6. Dra pappret med kakorna direkt från plåten över till bänken. Låt kallna.
  7. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna,täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.