- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett enkelt och bra sätt att göra en god äppelpaj.
Testa någonting nytt, smörstek äppelbitarna och krydda dem innan du lägger dem i smulpajen.
När det är säsong så passa gärna på att plocka äpplen från gården om du/ni har äppelträd.
Instruktioner
- Mät upp de torra ingredienserna i en skål.
Lägg i fettet som gärna får vara lite mjukt.
Finfördela det i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa.
- Skala, kärna ur och dela äppelbitarna i klyftor.
Stek äppelbitarna i lite smör i en stekpanna.
Krydda med kanel och vaniljsocker tills du får den smak du vill ha (äppelbitarna ska inte få färg)
- Smöra en pajform.
Strö ut lite utav smuldegen i botten, lägg sedan över de smörstekta äppelbitarna och strö över resten av smuldegen.
Strö över hackade hasselnötter.
- Grädda i ugnen 30 min i 200 grader.
- Serveras varm tillsammans med vaniljsås.
Publicerat den
27 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar