Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins äppelpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett enkelt och bra sätt att göra en god äppelpaj. Testa någonting nytt, smörstek äppelbitarna och krydda dem innan du lägger dem i smulpajen. När det är säsong så passa gärna på att plocka äpplen från gården om du/ni har äppelträd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp de torra ingredienserna i en skål. Lägg i fettet som gärna får vara lite mjukt. Finfördela det i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa.
  2. Skala, kärna ur och dela äppelbitarna i klyftor. Stek äppelbitarna i lite smör i en stekpanna. Krydda med kanel och vaniljsocker tills du får den smak du vill ha (äppelbitarna ska inte få färg)
  3. Smöra en pajform. Strö ut lite utav smuldegen i botten, lägg sedan över de smörstekta äppelbitarna och strö över resten av smuldegen. Strö över hackade hasselnötter.
  4. Grädda i ugnen 30 min i 200 grader.
  5. Serveras varm tillsammans med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.