Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelglass

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Helt suveränt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker i vattenbad till en luftig kräm och kyl sedan av den.
  2. Vispa grädden.
  3. Gör karamell av socker och vatten så här: Smält sockret på ganska svag värme, ca 20 minuter i en liten stekpanna. Det ska bli brunt men inte bränt. Häll på vattnet. Då fräser det ihop till en klump. Skaka stekpannan, rör inte för mycket, då kan det sockra sig.
  4. Tillsätt mandeln och häll ut på bakplåtspapper som en tunn kaka. Låt det bli kallt, smula och mixa till pulver i matberedare.
  5. Vispa äggvitorna. Blanda äggkräm, mandelpulver, vispad grädde och vänd sist i äggvitan.
  6. Frys i ca 2 cm tjockt lager i långpanna. Ställ i kylen 15 minuter före serveringen. Skär i stavar och trava på uppläggningsfatet.
  7. Om man vill kan man garnera med en extra omgång karamell som hackas lite grövre

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.