Rabarberna blir smakrika av stjärnanisen och blir utmärkta till den lena mandelglassen och biskvierna.
Instruktioner
- Rosta mandelspånen gyllene i en stekpanna.
Koka upp grädde och mjölk med sockret och mandeln. Låt svalna.
Tillsätt äggulorna och sjud upp under vispning.
Sila och kör i glassmaskin.
- Citronkryddad rabarber:
Skala och skär rabarbern i kuber. Koka upp vatten och socker, låt koka i 10 minuter.
Tillsätt stjärnanis och citronskal, låt stå och dra något. Tillsätt rabarbern, låt sjuda upp och ställ åt sidan.
- Biskvier:
Vispa mandelmassan med sockret, rör ner äggvitorna.
Spritsa ut knappar stora som femtioöringar på smort papper och baka av i ugn på 175 grader i ca 6-8 minuter.
- Lägg rabarbern i sin lag i djupa tallrikar tillsammans med mandelglassen och biskvierna.
Publicerat den
27 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar