Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkryddad rabarber med mandelglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rabarberna blir smakrika av stjärnanisen och blir utmärkta till den lena mandelglassen och biskvierna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandelspånen gyllene i en stekpanna. Koka upp grädde och mjölk med sockret och mandeln. Låt svalna. Tillsätt äggulorna och sjud upp under vispning. Sila och kör i glassmaskin.
  2. Citronkryddad rabarber: Skala och skär rabarbern i kuber. Koka upp vatten och socker, låt koka i 10 minuter. Tillsätt stjärnanis och citronskal, låt stå och dra något. Tillsätt rabarbern, låt sjuda upp och ställ åt sidan.
  3. Biskvier: Vispa mandelmassan med sockret, rör ner äggvitorna. Spritsa ut knappar stora som femtioöringar på smort papper och baka av i ugn på 175 grader i ca 6-8 minuter.
  4. Lägg rabarbern i sin lag i djupa tallrikar tillsammans med mandelglassen och biskvierna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.