Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpaj - Crostata

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Syndigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mjöl, bikarbonat, bakpulver och socker hastigt i matberedare. Lägg i det kylda smöret i små tärningar. Häll i äggulorna. Kör tills en boll formas. Stjälp upp degen, knåda lätt, blanda i mjölken så degen blir smidig. Platta till lätt, pudra över mjöl, lägg in i plastfolie, kyl i ett par timmar.
  2. Hacka mandeln och bittermandeln ett par sekunder i matberedaren. Häll i sockret, kör allt till ett fint pulver (1 1/2 min.) Blanda i mjölet hastigt, kör sen i smöret tills allt är ordentligt blandat. Kör i äggen med ett par knapptryck. Lägg i en skål, täck inte över. Kyl i ca 1 1/2 tim.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen till en cirkel 33 cm bred. Lägg den i en form med lös botten 22 cm i diameter och 5 cm djup. Täck degen med ett tunt, jämnt lager marmelad. Häll i fyllningen. Jämna till ytan och randa den med en gaffel. Lägg en mandel i mitten och de andra i rader längs kanterna. Grädda i 25-35 minuter i övre delen av ugnen. Låt svalna i 10 min., ta sen pajen ur formen. Låt pajen mogna i rumstemperatur, inte i kylskåp, i ca en dag. Sikta över florsocker före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.