Kör mjöl, bikarbonat, bakpulver och socker hastigt i matberedare. Lägg i det kylda smöret i små tärningar. Häll i äggulorna. Kör tills en boll formas. Stjälp upp degen, knåda lätt, blanda i mjölken så degen blir smidig. Platta till lätt, pudra över mjöl, lägg in i plastfolie, kyl i ett par timmar.
Hacka mandeln och bittermandeln ett par sekunder i matberedaren. Häll i sockret, kör allt till ett fint pulver (1 1/2 min.) Blanda i mjölet hastigt, kör sen i smöret tills allt är ordentligt blandat. Kör i äggen med ett par knapptryck. Lägg i en skål, täck inte över. Kyl i ca 1 1/2 tim.
Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen till en cirkel 33 cm bred. Lägg den i en form med lös botten 22 cm i diameter och 5 cm djup. Täck degen med ett tunt, jämnt lager marmelad. Häll i fyllningen. Jämna till ytan och randa den med en gaffel. Lägg en mandel i mitten och de andra i rader längs kanterna. Grädda i 25-35 minuter i övre delen av ugnen. Låt svalna i 10 min., ta sen pajen ur formen. Låt pajen mogna i rumstemperatur, inte i kylskåp, i ca en dag. Sikta över florsocker före serveringen.