Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelris med fruktsallad och romlag

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Juligt god efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i ca 30 minuter. Låt gröten kallna.
  2. Hacka ananasen och skär apelsinen i bitar. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  3. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner den hackade mandeln i grädden tillsammans med grötriset.
  4. Servera i portionsformar med fruktsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.