En oförglömlig och elegant tårta med mjuk mandelkrämsfyllning täckt med exklusiv chokladtryffel och garnerad med len nougat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på lätt mjölat bakbord och kavla den tills den är 30 cm i diameter. Ta fram en osmord springform som är 22 cm i diameter och klä den med smördegen. Tryck till degen med fingrarna och ställ åt sidan.
- Kör mandel och socker i en mixer till ett fint mjöl. Blanda i vetemjölet. Tärna 100 g smör, lägg smöret i mixern och kör till en smulig blandning. Blanda snabbt ner ägget. Häll mandelkrämen i pajformen och stryk ytan slät. Grädda i ugnen ca 23-25 minuter tills krämen är gyllene och har rest sig något. Låt svalna.
- Gör tryffeln. Häll vispgrädde och vaniljpulver samt 50 g smör i en gryta. Värm tills smöret har smält. Rör ner chokladen och värm tills den har smält.
- Ta av grytan från värmen. Rör ner resten a smöret och rör tills det har smält och tryffeln är blank. Bred tryffeln över mandelkrämen och kyl cirka två timmar tills tårtan är fast.
- Skiva nougaten med osthyvel så att den bildar rullar. Garnera tårtan med nougaten och servera.
Publicerat den
14 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar