Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med tryffel

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En oförglömlig och elegant tårta med mjuk mandelkrämsfyllning täckt med exklusiv chokladtryffel och garnerad med len nougat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på lätt mjölat bakbord och kavla den tills den är 30 cm i diameter. Ta fram en osmord springform som är 22 cm i diameter och klä den med smördegen. Tryck till degen med fingrarna och ställ åt sidan.
  2. Kör mandel och socker i en mixer till ett fint mjöl. Blanda i vetemjölet. Tärna 100 g smör, lägg smöret i mixern och kör till en smulig blandning. Blanda snabbt ner ägget. Häll mandelkrämen i pajformen och stryk ytan slät. Grädda i ugnen ca 23-25 minuter tills krämen är gyllene och har rest sig något. Låt svalna.
  3. Gör tryffeln. Häll vispgrädde och vaniljpulver samt 50 g smör i en gryta. Värm tills smöret har smält. Rör ner chokladen och värm tills den har smält.
  4. Ta av grytan från värmen. Rör ner resten a smöret och rör tills det har smält och tryffeln är blank. Bred tryffeln över mandelkrämen och kyl cirka två timmar tills tårtan är fast.
  5. Skiva nougaten med osthyvel så att den bildar rullar. Garnera tårtan med nougaten och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.