Fina marängbakelser med sötsyrlig fyllning och läckra gubbar.
Glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa ihop äggvitor med citronsaft. Tillsätt halva mängden socker och vispa tills det tjocknar. Tillsätt resten av sockret och vispa tills du har ett hårt skum. Häll marängen i en spritspåse.
- Rita 6 cirklar, ca 6-7 cm i diameter, på ett bakplåtspapper som mall för marängbottnarna. Spritsa eller bred ut marängen till runda plattor. Rita 6 något mindre cirklar på ett bakplåtspapper och spritsa ut 1 cm tjocka marängringar.
- Grädda ca 35-45 minuter eller tills marängerna känns torra, lätt och fina. Ibland behöver man vända på dem. Ta ut och låt svalna.
- Vid servering:
Häll grädde och lemon curd i en bunke och vispa tills det blir fluffigt och fint. Skiva jordgubbar och placera som en blomma på marängplattorna. Spritsa ut grädden ovanpå. Placera marängringarna överst och placera därefter skivade jordgubbar i hålen. Garnera med myntakvistar.
Publicerat den
5 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar