Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelser med läckra gubbar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fina marängbakelser med sötsyrlig fyllning och läckra gubbar. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa ihop äggvitor med citronsaft. Tillsätt halva mängden socker och vispa tills det tjocknar. Tillsätt resten av sockret och vispa tills du har ett hårt skum. Häll marängen i en spritspåse.
  3. Rita 6 cirklar, ca 6-7 cm i diameter, på ett bakplåtspapper som mall för marängbottnarna. Spritsa eller bred ut marängen till runda plattor. Rita 6 något mindre cirklar på ett bakplåtspapper och spritsa ut 1 cm tjocka marängringar.
  4. Grädda ca 35-45 minuter eller tills marängerna känns torra, lätt och fina. Ibland behöver man vända på dem. Ta ut och låt svalna.
  5. Vid servering: Häll grädde och lemon curd i en bunke och vispa tills det blir fluffigt och fint. Skiva jordgubbar och placera som en blomma på marängplattorna. Spritsa ut grädden ovanpå. Placera marängringarna överst och placera därefter skivade jordgubbar i hålen. Garnera med myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.