Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarin som läcker tårta

 
Skriv ut

Baka en hel tårta istället för många små mazariner. Mycket gott med den syrliga glasyren mot den söta kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, smör och ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Arbeta snabbt ihop allt till en degboll.
  3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt den stå svalt i 30 minuter.
  4. Mal sötmandel och bittermandel på mandelkvarn, matberedaren går också bra. Blanda det malda med strösocker och smör. Tillsätt äggen och rör om. Fyll formen med mandelsmeten och släta till ytan. Grädda tårtan mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt den svalna på galler.
  5. Blanda samman florsocker och citronsaft och bred glasyren över tårtan. Dekorera med citronskalsstrimlor. Ta tårtan ur formen och lägg upp den på serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.