Baka en hel tårta istället för många små mazariner. Mycket gott med den syrliga glasyren mot den söta kakan.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, smör och ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Arbeta snabbt ihop allt till en degboll.
- Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt den stå svalt i 30 minuter.
- Mal sötmandel och bittermandel på mandelkvarn, matberedaren går också bra. Blanda det malda med strösocker och smör. Tillsätt äggen och rör om. Fyll formen med mandelsmeten och släta till ytan. Grädda tårtan mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt den svalna på galler.
- Blanda samman florsocker och citronsaft och bred glasyren över tårtan. Dekorera med citronskalsstrimlor. Ta tårtan ur formen och lägg upp den på serveringsfat.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar