Ställ till med en riktig mexikansk fiesta, med färgglada dukar och servetter, praktfulla blommor och eldig musik. Och naturligtvis mat i samma temperamentsfulla stil.
Instruktioner
- Skala löken och hacka den grovt. Värm oljan i en kastrull, lägg i löken och låt den puttra under lock 2-3 min. medelstark värme, utan att få färg.
- Öka värmen och lägg i färsen lite i taget. Rör om hela tiden. Tillsätt mexikansk kryddblandning samt skalad och krossad vitlök. Rör om väl. Häll i vita bönor i tomatsås och sjud utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
- Låt pimienton rinna av väl skär den i strimlor och lägg den i grytan. Smaka av med salt.
- Fördela blandningen i fyra ugnssäkra portionsformar och lägg på oliver. Lägg rikligt med nachochips längs kanterna och täck med ost. Gratinera i 250 grader tills osten har smält och nachochipsen har blivit spröda ca 5-6 minuter.
- Servera med isbergssallad, tomatklyftor, gröna chilifrukter på burk och sprödvarmt bröd.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar