Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk fiesta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ställ till med en riktig mexikansk fiesta, med färgglada dukar och servetter, praktfulla blommor och eldig musik. Och naturligtvis mat i samma temperamentsfulla stil.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den grovt. Värm oljan i en kastrull, lägg i löken och låt den puttra under lock 2-3 min. medelstark värme, utan att få färg.
  2. Öka värmen och lägg i färsen lite i taget. Rör om hela tiden. Tillsätt mexikansk kryddblandning samt skalad och krossad vitlök. Rör om väl. Häll i vita bönor i tomatsås och sjud utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
  3. Låt pimienton rinna av väl skär den i strimlor och lägg den i grytan. Smaka av med salt.
  4. Fördela blandningen i fyra ugnssäkra portionsformar och lägg på oliver. Lägg rikligt med nachochips längs kanterna och täck med ost. Gratinera i 250 grader tills osten har smält och nachochipsen har blivit spröda ca 5-6 minuter.
  5. Servera med isbergssallad, tomatklyftor, gröna chilifrukter på burk och sprödvarmt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.