Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta med citruskräm

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Härlig jordgubbstårta fylld med frisk citruskräm som inte gör den så söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten tillsammans med apelsinskal Häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
  2. Citruskräm: Lägg gelatiner i kallt vatten ca 10 minuter. Riv apelsinen och citronen. Pressa saften ur båda. Rör ner ägg, socker, skal och saft i en kastrull, värm och vispa tills krämen tjocknar. Rör ner gelatinet och smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda ner i krämen.
  3. Dela kakan i två bottnar. Lägg ihop dem med kräm och delade jordgubbar emellan. Bred resten av krämen ovanpå och runt kanterna. Garnera med jordgubbar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.