Härlig jordgubbstårta fylld med frisk citruskräm som inte gör den så söt.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten tillsammans med apelsinskal Häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
- Citruskräm:
Lägg gelatiner i kallt vatten ca 10 minuter. Riv apelsinen och citronen. Pressa saften ur båda. Rör ner ägg, socker, skal och saft i en kastrull, värm och vispa tills krämen tjocknar. Rör ner gelatinet och smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda ner i krämen.
- Dela kakan i två bottnar. Lägg ihop dem med kräm och delade jordgubbar emellan. Bred resten av krämen ovanpå och runt kanterna. Garnera med jordgubbar
Publicerat den
15 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar