Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min vita chokladkladdtårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Vit, vacker och underbart god! Försvinner i ett nafs!

Ingredienser

Instruktioner

  1. "Botten": Sätt ugnen på 175*. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Rör i choklad smeten, mjöl och ev. konjak. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
  3. Glasyr: Hacka chokladen. Koa upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna helt i kylen. Sikta florsocker över precis innan servering. Garnera med exotiska frukter, ex. physalis och servera med vispad grädde.
  4. Kakan kan bakas ett par dagar innan. Den kan även frysas in. Men vänta då med glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.