Vit, vacker och underbart god! Försvinner i ett nafs!
Instruktioner
- "Botten":
Sätt ugnen på 175*.
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Vispa ägg och socker poröst.
- Rör i choklad smeten, mjöl och ev. konjak.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
- Glasyr:
Hacka chokladen.
Koa upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält.
Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna helt i kylen.
Sikta florsocker över precis innan servering. Garnera med exotiska frukter, ex. physalis och servera med vispad grädde.
- Kakan kan bakas ett par dagar innan. Den kan även frysas in. Men vänta då med glasyren.
Publicerat den
16 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar