Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minestronesoppa med pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När det börjar bli lite kallare, vindarna river och snön dalar fritt där ute, då är det soppväder för mig. Testade denna örtdoftande soppa efter ett gammalt recept i min receptsamlingspärm. Jag skippade spenaten. Riktigt god måste jag säga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta. Smula i och bryn färsen. Hacka löken och låt det fräsa med. Pressa i vitlök. Skär morötter och palsternackor i tärningar och blanda i. Skär spenaten i bitar och blanda i. Rör om försiktigt. Rör i tomatpuré, häll i tomaterna med spad. Häll på ett par dl buljong och låt allt sakta koka under lock i ca 20-30 min. Häll sedan på resterande buljong.
  2. Koka upp och tillsätt den okokta pastan. Smaka av med salt och peppar .. blanda i det kryddgröna. Koka sakta under lock i 6-10 min. Häll upp i varma tallrikar och strö över lite parmesan. Toppa med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.