Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minimuffins med citronfrosting

 
  • Serverar: 28-30 portioner
Skriv ut

Ljuvligt söta men samtidigt lite syrliga minimuffins med dinkelmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggen, ett i taget, samt mjölken. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  3. Klicka ut smeten i små muffinsformar, gärna i en minimuffinsplåt. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka. Låt svalna på galler.
  4. Vispa smöret vitt i en bunke till frostingen. Tillsätt florsocker och grädde och vispa till en fluffig kräm. Tillsätt finrivet citronskal. Rör ner lite karamellfärg om så önskas.
  5. Bred eller spritsa frostingen på varje muffins. Dekorera gärna med ett blad citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.