Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintkolasås till desserten

 
Skriv ut

Servera den till fruktsallad, glass och glassdesserter som marängsviss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mascarpone och grädde så det blir lite fluffigt. Rör ner kolasås och pepparmint efter behag. Smaka av med jämna mellanrum. Hur mycket du vill ha beror delvis på vad du serverar såsen/krämen till. Ibland är det gott med rejäl mintkolasås och ibland vill man ha något diskretare. Tänk på att inte överdosera pepparmyntan eftersom den är så koncentrerad.
  2. Ställ kallt tills det är dags att servera.
  3. Tips: Smaken påminner om Caramints (godis). Om du vill kan du krossa en eller flera caramintbitar och strö över toppen på skålen.
  4. Tips 2: Jag föredrar att inte blanda sås och färskostkräm för mycket utan så det blir lite strimmigt. För att mintsmaken ska bli jämn kan man röra ned den först och sedan röra i kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.