- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det här är soppan som äts på Nyårsafton i TV i "Grevinnan och betjänten"
En typ av morotssoppa.
Instruktioner
- Börja med att hacka löken, fortsätt sedan med grönsakerna.
Om man utgår från äpplet, ska mängden på resten av grönsakerna vara ungefär lika mycket, utom sellerin.
Börja med att skära allt till små bitar (ca ½ sockerbits storlek).
Ta fram en en kastrull som rymmer 3 till 4 l.
- Fräs lök i smör (långsamt ska bli genomskinligt) tillsätt curryn som får fräsa med.
Äpple, morot, potatis, palsternacka och sellerin ska nu i grytan, rör om och låt det fräsa ihop, sätt till tomatpurén.
Späd med hälften av buljongen och koka under lock i ca 15-20 minuter.
Häll allt i en blender och mixa soppan slät.
Häll tillbaka i grytan, och späd med resten av buljongen, smaka av med sherryn.
- Servera soppan i heta tallrikar med en klick crème fraiche, och strö över lite kokos.
Ha gärna en skål med kokos och créme fraiche stående på bordet om någon vill ha mer.
- DRYCK:
Samma som i soppan. Förslag; JERES/ Marzqués del Real Tesoro.
- ETT TIPS:
Jag fryser in färdiga tärningar i rätt mängd av grönsakerna rotselleri & palsternacka, det brukar bara bli över annars. Perfekt för kommande soppor.
Även den färdiga soppan går att frysa.
- Skall jag ha soppan som huvudmål har jag några osstänger eller rostat bröd till.
Publicerat den
3 januari 2012
Skriv kommentar