Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mitt höstbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

"Äpplena gör brödet härligt friskt."

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 °C. Blanda denna med jäst, olja, salt och sirap. Blanda i grovrivna äpplen och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg som får vila i bunken, under bakduk, till dubbel storlek. Baka ut degen till limpor, lägg på plåt och skär små smitt på ovansidan. Låt jäsa under bakduk i drygt 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 °C. Pensla, då jäsningen är klar, med ett uppvispat ägg och strö rikligt med solrosfrön över. Sätt in i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler innan de avnjuts.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.