Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mitt siktbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Detta bröd bakar jag helst i riktig bagarstuga med vedeldad ugn. Det är en mycket uppskattad present att ta med sig kring juletid. Det går även att baka hemma i ugnen, fast gör då degen 1/3 så stor så att du får plats för jäsning nr. 2.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt och sirap.
  2. Blanda brödkryddorna med rågsikten och arbeta ner i degen. Tillsätt så mycket vetemjöl som du behöver för att få en fin deg. Låt jäsa övertäckt på "varm" dragfri plats i 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 20 runda "bullar" som du vartefter bakar ut med kruskavel och lägger på jäshyllor i bagarstuga och plåtar om du bakar i ditt kök för att jäsa ytterligare 30 min.
  4. Nagga brödkakorna precis innan gräddning som hemma sker i 250 grader i ca. 3-4 min. Kolla så det ser bra ut, det är ju olika beroende på ugnens kapacitet.
  5. Borsta av mjöl och kallna sedan på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.