Eller som de igentligen heter "die schöne müllerin". En småkaka med grahamsmjöl. Får man tag på färskmalet grahamsmjöl smakar kakorna som vore det mandel i. Bra för en allergiker.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Rör smör och socker vitt och krämigt och blanda ner mjölblandningen och vattnet. Känns degen smulig ha i lite mer vatten, och låt den vila svalt en stund.
- Dela degen i 40-50 bitar och rulla kulor som sedan plattas ut väl med en gaffel - kriss-kross ungefär- och grädda sedan i 160 grader i 12 minuter.
- Kakorna får kallna helt innan man lägger ihop dem två och två med fin hallonsylt emellan.
- Smält blockchoklad eller Marabou mörk och doppa ena kanten i choklad. Får stelna på bakplåtspapper. Dofta lite florsocker över före servering.
- Små kvarnhjul blir det!
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar