Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölnarfruns knappar

 
Skriv ut

Eller som de igentligen heter "die schöne müllerin". En småkaka med grahamsmjöl. Får man tag på färskmalet grahamsmjöl smakar kakorna som vore det mandel i. Bra för en allergiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Rör smör och socker vitt och krämigt och blanda ner mjölblandningen och vattnet. Känns degen smulig ha i lite mer vatten, och låt den vila svalt en stund.
  3. Dela degen i 40-50 bitar och rulla kulor som sedan plattas ut väl med en gaffel - kriss-kross ungefär- och grädda sedan i 160 grader i 12 minuter.
  4. Kakorna får kallna helt innan man lägger ihop dem två och två med fin hallonsylt emellan.
  5. Smält blockchoklad eller Marabou mörk och doppa ena kanten i choklad. Får stelna på bakplåtspapper. Dofta lite florsocker över före servering.
  6. Små kvarnhjul blir det!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.