Stora härliga muffins med maffiga täcken eller fyllningar är något jag äter alldeles för sällan. Och det kanske är tur, för hur skulle jag då se ut? Ur Allers 22/10.
Instruktioner
- Mascarponekräm:
Vispa äggula, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarponen och rör till en slät smet. Ställ svalt tills muffinsen svalnat.
- Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg, socker och farin poröst. Blanda matfett, kaffe och crème fraîche och rör sedan ned det i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna. Vänd ned dem i smeten och rör försiktigt smeten slät.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna och bred sedan över ett täcke av mascarponekräm. Garnera med chokladkaffebönor och litet pudrad kakao.
- Smaksätt gärna mascarponen med ett par tsk Baileys, Amaretto eller Grand Marnier.
Publicerat den
19 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar