Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegskaka med jordnötskola

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Delikata bitar med mördegsbotten toppade med jordnötskola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och mjöl en form,18x28 cm. Eller lägg bakplåtspapper i formen och låt det hänga ut över kanten så är det lätt att lyfta upp kakan när den är klar.
  2. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Vispa ner ägget. Vänd ner mjöl och bakpulver i smeten. Tryck ut degen i formen och grädda kakan i ca 15 minuter. Den ska kännas fast och ha ljus färg när den är färdig. Låt den svalna i ca 10 minuter.
  3. Smält under omrörning samman farinsocker, sirap, citronsaft och smör i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning då och då i ytterligare 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och blanda väl. Bred ut jordnötskolan med hjälp av två skedar i ett jämnt lager över kakan, men var försiktigt eftersom kolan är mycket het.
  4. Grädda kakan i 5 minuter. Den ska vara gyllene när den är färdig. Låt sedan kakan svalna i formen i 15 minuter innan den lyfts upp. Skär upp den i avlånga bitar medan den fortfarande är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.