Delikata bitar med mördegsbotten toppade med jordnötskola.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och mjöl en form,18x28 cm. Eller lägg bakplåtspapper i formen och låt det hänga ut över kanten så är det lätt att lyfta upp kakan när den är klar.
- Vispa smör och socker vitt och luftigt. Vispa ner ägget.
Vänd ner mjöl och bakpulver i smeten. Tryck ut degen i formen och grädda kakan i ca 15 minuter. Den ska kännas fast och ha ljus färg när den är färdig.
Låt den svalna i ca 10 minuter.
- Smält under omrörning samman farinsocker, sirap, citronsaft och smör i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning då och då i ytterligare 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och blanda väl. Bred ut jordnötskolan med hjälp av två skedar i ett jämnt lager över kakan, men var försiktigt eftersom kolan är mycket het.
- Grädda kakan i 5 minuter. Den ska vara gyllene när den är färdig. Låt sedan kakan svalna i formen i 15 minuter innan den lyfts upp. Skär upp den i avlånga bitar medan den fortfarande är varm.
Publicerat den
11 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar