Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegstartalett med toscafyllning

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mördegsbotten- här med krispig toscafyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda ihop socker och smör till en slät blandning. Tillsätt mjölet och blanda till en deg, arbeta inte för länge då blir degen seg. Låt degen vila i kyl medan du gör toscasmeten.
  3. Koka upp smör, honung och grädde. Tillsätt sedan sockret och koka tills smeten börjar bli seg och släppa från kanterna, ca 5-6 minuter. Blanda ner nötterna och ta bort från värmen, låt svalna något.
  4. Smörj tartformar med smör och klä dem med ett tunt lager deg, baka i 10 minuter. Fyll tartskalen med toscafyllningen, låt formarna sitta kvar. Baka i ugnen ca 7 minuter till en gyllenbrun färg.
  5. Låt svalna och lossa sedan formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.