- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Det här filmjölksbrödet blir extra saftigt med torkade aprikoser i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrö, linfrö, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
- Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn tjock smet. Smörj två 1½ liters brödformar väl. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.
- Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1½ timme. Täck med folie om de blir för mörka. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshandduk i minst 5 timmar.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar