Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot- och keso-frallor

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt riktigt goda frallor som snabbt blev favoriter hemma hos oss! Riktigt saftiga och håller sig länge dessutom. Sedan är det alltid spännande med lite mer ovanliga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt morötterna, keson, saltet, oljan och slutligen mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson men var försiktig med mjölet. Jag brukar blanda i tills det blir en relativt smidig deg helt enkelt.
  2. Lås jäsa i 30 minuter
  3. Ta upp degen på bakbordet och knåda lite. Dela den i två delar och rulla ut i två tjocka längder som du plattar till lite med handen. Skär i lagom stora skivor (som jäser en del sedan med) och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Jag brukar inte forma dem till traditionella frallor alltså, utan de blir fina om man nästan bara skivar dem. Låt frallorna jäsa 20 minuter.
  4. Grädda dem sedan ungefär 15 minuter i 200 grader tills de får fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.