Ljuvligt god tårta med choklad och kaffe som är två goda smakkombinationer. Tårtan räcker till många och är rejält fyllig i smaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och pudra den med kakao.
- Vispa socker och ägg pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner blandningen i äggsmeten.
Smält smöret och rör ner det.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt den svalna i formen.
- Hacka chokladen till moussen grovt och smält den över vattenbad. Låt den svalna ca 10 minuter. Rör då och då. Vispa ihop gulorna och tillsätt dem tillsammans med kaffepulvret i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd i. Förvara moussen svalt tills kakan svalnat.
- Fördela moussen ovanpå kakbottnen i formen och jämna till ytan. Kyl tårtan i minst 2 timmar. Hyvla över choklad och pudra över kakao vid servering.
- Servera kakan med färska bär eller rårörda bär och lite lättvispad grädde.
Publicerat den
13 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar