Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig matjestårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Lyxigt krämig med läcker sälta och generös garnering. Det är tur att den frestande matjestårtan görs i långpanna så att den räcker till många!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Skär kavringen i grova bitar. Kör bröd och smör i en matberedaren till en smulig massa. Tryck ut massan i en liten långpanna, ca 21x30 cm. Låt stå i kylen tills botten stelnat.
  2. Mousse: Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter. Skär sillen i fina tärningar. Blanda med crème fraichen, senap, gräslök och rödlök. Värm ett par matskedar av moussen i en kastrull. Krama ur ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Rör tills de har smällt. Blanda ner detta i resten av moussen. Vispa grädden. Vänd ner den i smeten. Smaka av med sillspad. Fördela moussen jämt i formen. Låt stå kallt för att stelna, ca 4 timmar.
  3. Garnera före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.