- Serverar: 12 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Lyxigt krämig med läcker sälta och generös garnering. Det är tur att den frestande matjestårtan görs i långpanna så att den räcker till många!!
Instruktioner
- Smält smöret. Skär kavringen i grova bitar. Kör bröd och smör i en matberedaren till en smulig massa. Tryck ut massan i en liten långpanna, ca 21x30 cm. Låt stå i kylen tills botten stelnat.
- Mousse:
Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter.
Skär sillen i fina tärningar. Blanda med crème fraichen, senap, gräslök och rödlök.
Värm ett par matskedar av moussen i en kastrull. Krama ur ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Rör tills de har smällt. Blanda ner detta i resten av moussen.
Vispa grädden. Vänd ner den i smeten. Smaka av med sillspad. Fördela moussen jämt i formen. Låt stå kallt för att stelna, ca 4 timmar.
- Garnera före servering.
Publicerat den
22 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar