Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Naanbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Hittade detta recept i viktväktarnas kokbok. Mycket gott att äta enbart eller att äta med tzatsiki till. Brukar även baka dessa som tilltugg till sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, jäst och salt i en stor bunke. Gör en grop i mitten och häll i yoghurten. Tillsätt sedan upp till 11/4 dl varmt vatten, 40-50grader. för att få en smidig deg.
  2. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda i 3 minuter tills den är smidig och elastisk. Dra ut degen och strö över vitlök och koriander. Knåda tills det är jämt fördelat i degen.
  3. Lägg tillbaka degen i bunken och täck över med plastfolie. Låt jäsa på varm plats i 1 1/2 timme eller tills den har nått dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Värm två stora plåtar i ugnen. Dela degen i 8 delar. Kavla ut varje del till ett ovalt bröd. Grädda naanbröden i omgångar på de varma plåtarna i 5 minuter eller tills de är pösiga och har fin färg.
  5. Servera varma. Bröden kan även öppnas och fyllas som ett pitabröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hen 5 maj 2008

    Blev jättebra, hur enkelt som helst att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.