Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt och fruktbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett bröd som är saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, sirap, kesella, nötter, russin, fikon, aprikoser och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och forma till runda limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt. Sätt ugnen på 250°. Låt jäsa ca 20 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare ca 30 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.