Går bra att göra dagen innan
Instruktioner
- Hacka nötterna.
Vispa ägg, äggvita och socker till vitt skum.
Vänd ner mjöl och bakpulver och sist nötterna.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 40 minuter.
Lossa kakan från kant och botten och vänd den upp och ner.
Dra av pappret och lägg tillbaks kakan i formen.
- Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädde, socker och glykos i en skål.
Smält blandningen över vattenbad.
Rör sist i smöret och rör tills det smällt.
Häll över tryfflen över botten i formen.
Skaka så chokladen rinner ner längs kanterna.
Ställ pajen att stelna i kylen ca. 3 timmar.
Lossa kanten med en tunn vass kniv.
Lägg upp pajen på ett fat och garnera med kaffebönor och kakao.
- Servera med grädde.
Publicerat den
23 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar