Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fast klockan är kvart i tolv på natten vattnas det i munnen när jag ser dessa efterrättsrecept ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken, smaksatt med litet vaniljsocker, och de rivna nötterna. Vispa äggulor, potatismjöl och kaffepulver och blanda ned detta i nötmjölken under omrörning.
  2. Låt krämen sjuda upp tre gånger. När den svalnat något tillsätts äggvitorna, som vispats till hårt skum.
  3. Servera krämen iskall i portionsglas, garnerad med syltade körsbär. Om man vill kan man smaksätta krämen med litet konjak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.