Auberginen är täckt av en frityrsmet med öl och sedan friterad, den exploderar av saftiga smaker.
Instruktioner
- Ansa auberginen och skär den i ½ cm tjocka skivor.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sakta ner ölen lite i taget. Vispa hela tiden så att smeten blir slät utan klumpar.
- Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad stekpanna. Kontrollera om oljan är tillräckligt het genom att lägga i en brödbit. Om brödbiten börjar fräsa inom 15 sekunder är oljans temperatur tillräckligt hög.
- Doppa snabbt några skivor aubergine i frityrsmeten och lägg dem direkt i oljan. Fritera cirka 1 minut, vänd och fritera ytterligare 1-2 minuter tills gyllene.
- Ta upp aubergineskivorna med hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Håll dem varma i ugnen medan resten friteras. Servera skivorna varma, gärna med yoghurt med hackad färsk mynta eller tzatziki.
Publicerat den
11 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar