Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölfriterad aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Auberginen är täckt av en frityrsmet med öl och sedan friterad, den exploderar av saftiga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa auberginen och skär den i ½ cm tjocka skivor.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sakta ner ölen lite i taget. Vispa hela tiden så att smeten blir slät utan klumpar.
  3. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad stekpanna. Kontrollera om oljan är tillräckligt het genom att lägga i en brödbit. Om brödbiten börjar fräsa inom 15 sekunder är oljans temperatur tillräckligt hög.
  4. Doppa snabbt några skivor aubergine i frityrsmeten och lägg dem direkt i oljan. Fritera cirka 1 minut, vänd och fritera ytterligare 1-2 minuter tills gyllene.
  5. Ta upp aubergineskivorna med hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Håll dem varma i ugnen medan resten friteras. Servera skivorna varma, gärna med yoghurt med hackad färsk mynta eller tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.