Olivfärsbiffar med ostmos.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Stek den gyllenbrun i smör. Hacka oliverna och blanda med löken. Blanda ströbröd och mjölk och låt det stå och svälla 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Rör i äggen, lökfräset och mjölkblandningen. Forma färsen till små biffar och stek dem
gyllenbruna i smör i en stekpanna.
- Mos:
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem tillsammans med ärtorna i lättsaltat vatten. Riv osten. Mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Vänd ner mjölk och ost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner blomkål och ärtor strax före serveringen.
- Sky:
Skala och skiva löken tunt. Stek den gyllenbrun i smör och socker i en stekpanna. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt det sjuda i några minuter. Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före serverin
Publicerat den
31 januari 2008
Skriv kommentar