Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivfärsbiffar med ostmos

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Olivfärsbiffar med ostmos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Stek den gyllenbrun i smör. Hacka oliverna och blanda med löken. Blanda ströbröd och mjölk och låt det stå och svälla 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Rör i äggen, lökfräset och mjölkblandningen. Forma färsen till små biffar och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.
  2. Mos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem tillsammans med ärtorna i lättsaltat vatten. Riv osten. Mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Vänd ner mjölk och ost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner blomkål och ärtor strax före serveringen.
  3. Sky: Skala och skiva löken tunt. Stek den gyllenbrun i smör och socker i en stekpanna. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt det sjuda i några minuter. Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före serverin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.